Zaočkování

Zaočkování.

Z  1 g.  sáčku    lze  udělat   1 l  jogurtu   to  píše  výrobce  na  obalu , ale  nám  se  osvědčilo   vyrobit  až 5l   jogurtu.  Tento  první  jogurt  je  vždy  nejlepší  a  troufám    si  tvrdit  že  jsem  takto  dobrý  jogurt  před    tím  nikdy  nejdel.     Vždy  než sníme   5l  zásobu   jogurtů  které  vydrží  v  lednici     až  měsíc  tak    z  tohoto  jogurtu  vyrobíme   další  tzv  zaočkováním.  Tzn.  že    do 5l   mléka  vmícháme   cca 5 %   jogurtu  z  minulé   várky. a postup  je  stejný  jako  při  výrobě   přímo  z  jogurtové  kultury – starteru.  Jen    upozornění –  s  každou   další  generací  je    výsledný  jogurt   trochu  kyselejší  a   získává  chuť   kupovaného  jogurtu. Takže  to   nejde  donekonečna.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>